Ooh La La Happening 2021

Artiesten in 2021

Op het komende Ooh La La  zullen uiteraard alweer een hoop inspirerende artiesten gaan optreden. We zijn nog druk in onderhandeling, maar de volgende artiesten komen nagenoeg wel zeker:

DreadVox

Onder de naam DreadVox presenteren Rasta Robert en Paul op de Weegh improvisaties met handpan, theremin en stem tijdens een ligconcert op Landgoed AlGoed.
Robert bespeelt de theremin, een van de weinige instrumenten die tijdens het spelen niet worden aangeraakt.  Het geluid is vooral bekend van spookachtige geluiden in griezel- en sciencefiction-films, maar heeft veel meer mogelijkheden dan alleen dat. Deze oersynthesizer werd in 1920 uitgevonden door de Russische wetenschapper Leon Theremin als een van de eerste elektronische muziekinstrumenten ter wereld.  De Handpan wordt bespeeld door percussionist Paul op de Weegh. Paul heeft jaren lange ervaring als muzikant en geeft in twente les aan kinderen en volwassenen. De handpan is hét muziekinstrument van de 21ste eeuw. Het is een mooi instrument en het heeft ook erg veel muzikale mogelijkheden. Het zorgt voor een warm geluid en dat maakt het ook zo populair.


  La Fanfaria 
Del Capitan
 

La Fanfarria del Capitán, voorheen Capitán Tifus, is een Argentijnse muziekgroep uit Buenos Aires. De groep werd in 2004 opgericht door Victoria Cornejo, Jeronimo Cassagne en Francisco Mercado. Ze worden beschouwd als de grondlegger van het genre "Fanfaria Latina", dat bestaat uit elementen van rock, cumbia, tango, ska, Balkan en Latin. De band tourt wereldwijd. Het stuk "La Flor y el Libro" [2] van het album GiraVida (2016) werd uitgebracht als soundtrack in het derde seizoen van de Netflix-serie Casa de Papel [3] La Fanfarria del Capitán speelt met Alba Flores (Nairobi) en Darko Peric (Helsinki) een scène in de eerste aflevering van het derde seizoen.


Tappin-It Collective : IRMA

Tappin-It Collective is een dansgezelschap uit Amsterdam bestaande uit Doortje Peters, Robin Lie, Marnix Lenselink en Jordan Shevell. Sinds onze oprichting in 2015 maakten wij de voorstellingen

Over IRMA:
Nep nieuws wordt ons om de oren gegooid; gebarentolken worden BN'ers; singles gaan op date via ZOOM. IRMA van Tappin-It Collective is een fysieke en muzikale theatervoorstelling over de veranderende functies van communicatie in de moderne (pandemische) wereld. IRMA is snel en soms sensueel. IRMA vertelt de waarheid en dan weer een leugen. IRMA vertraagt, versnelt, haalt in, loopt vast en verbreekt de connectie. IRMA is een taal die iedereen en niemand spreekt tegelijkertijd. Door IRMA's bewegingen en geluiden en word je verleid langs een reis van vertaling naar vertaling naar vertaling. In een mix van mime, muziektheater en moderne tapdance brengt IRMA je in een wereld waarin het 'lost in translation' zijn mooi en grimmig tegelijk kan zijn en waar taal ritmisch, melodisch en dansant is. IRMA is een zintuigelijke viering van de schoonheid van (mis)communicatie.


Couple Positive + 

Hassie Dune & Ania Brzezinska zijn wat je noemt een magisch team!
Een voorstelling van hun is liefde horen, zien en voelen.  De ervaring van positieve vibratie, dat is waar de muziek van dit Hassie en Ania over gaat. "Originele muziek, die grooves, kietelt en mensen samenbrengt". Geïnspireerd door geluid, verkennen Hassie en Ania  allerlei muziekstijlen en culturen. Wat ze het leukst vinden, is om de verzamelde smaken en ideeën op een speelse manier te verenigen (muzikale ingrediënten van over de hele wereld).  Dit doen ze door noten en tonen in een nieuwe context te plaatsen, zodat er frisse en originele muziek tot leven komt. Couple (+) verwelkomt je met hun "World Music Dish". Afrikaanse ritmes en wortels gestileerd in de traditie van funkmuziek. Jazzy melodieën gekleurd door de stemming van de pentatonische toonladder. Indiase smaken die zich vermengen met het geluid van elektronische beats en samples. Singer-songwriter materiaal vermengt zich met de soundscapes van een breed scala aan exotische instrumentaten: Trumpet & N'goni,  West-Afrikaanse pentatonische harp Hangdrum,  melodische handtrommel Scruti-box,  Indisch harmonium Cuica , Braziliaans percussie-instrument Mbira - duimpiano uit Zimbabwe kleine percussie, twee stemmen en een lusstation (beats, loops & samples)


Luuk Lenders

Luuk Lenders staat bekend om zijn creatieve volksmuziek met bijzondere fluiten, accordeon, shruti box, percussie, mondharmonica, badeendjes, pingpongballen en zelfgemaakte instrumenten. Zijn optredens zijn avontuurlijk en virtuoos, ontroerend en grappig en toveren onwillekeurig een glimlach op je gezicht. Als verzamelaar van fluiten heeft hij van alles te fluiten en te vertellen. De Arabische herdersfluit ruist als een woestijnwind, de Ierse whistle zingt als een nachtegaal en de Zweedse boventoonfluit rockt als een Elvis. Een magische ervaring voor jong en oud!

In de zomer van 2017 is Luuk de studio ingevlogen en maakte daar met geluidsman Yeppe zijn prachtige nieuwe solo-album 'Bosduif'.

Met zijn bonte instrumentenverzameling reisde Luuk zoal naar:
Festival Oerol (Terschelling) * samen met The Dubliners (Schouwburg Arnhem) * Folkfestival Gooikoorts (BE) * het Rathbaunhotel (IE) * Flamenco Bar 'La Pita Flamenca' (SP) * het Bijensymposium (Maastricht) * Paradiso (Amsterdam) * Kasteel Doornenburg (Doornenburg) * Keramiekfestival Rakuvaria (Sevenum) * Aardbeienland (Horst) * Watertoren de Steenen Tafel (Arnhem) * Festival Elfia (Haarzuilens) * Theetuin de Roode Vennen (Broekhuizen) * Restaurant and Irish Pub O'Casey's (Den Haag) * De Internationale Kunstmanifestatie (Geijsteren) * Cultureel centrum de Moira (Utrecht)...

Zijn website: https://www.luuklenders.com


Fralalai

"Fralalai (Francesca Lai) is een Italiaanse harpspeler en singer-songwriter gevestigd in Amsterdam. Haar muziek is doordrenkt met dromerige Keltische sferen, evenals met de emotionele intensiteit van mediterrane en Midden-Oosterse tonen. Ze zingt in verschillende talen, waaronder wat ze 'gechannelde talen' noemt: abstracte woorden die ze gebruikt om op te roepen in plaats van te beschrijven. Haar solorepertoire omvat haar originele liedjes, voornamelijk uitgevoerd met Keltische harp en zang (en met andere instrumenten zoals lier en frame drum ). Fralalai omschrijft zichzelf als een neo-oude Trobairitz (vrouwelijke Troubadour) die verschillende stijlen en talen verkent in een interculturele reis die onze moderne tijd verbindt met de oude werelden. Haar optredens leiden tot betoverende innerlijke reizen, waardoor je weer in contact komt met je emoties en met de natuur, en je ziel kunt vieren. "   www.fralalai.com


Pernilla Kannapinn

Pernilla is een muzikant en een zwerver. Ze is een componist, zangeres en een violist. Een kunstenares tussen landen en culturen, een dromer die vaart in haar geschilderde vioolkast tussen de brullende golven van realiteit en verbeelding. 
Pernilla is schilder en verhalenverteller. Met muziek en verhalen uit haar zelf-geïllustreerde boek "De prinses en het zingende hout" betovert ze je met ontroerende verhalen van duisternis en licht en hoor je melodieën die je intens grijpen en niet meer los laten. Begeleid door haar huilende viool en een zeldzame kunst van het fluiten. Ze neemt de luisteraar mee op een reis naar een klein eiland in het noorden met de vreemde naam Inski Pinski. Er leeft een prinses die wordt geplaagd door de mooiste ziekte ter wereld, horizonpijn. Dus op een dag, vergezeld van haar kleine gouden wolf, gaat ze zeilen om te ontdekken wat achter de ivoren oevers van haar kleine eiland ligt ... De woorden brokkelen af ​​van Pernilla's gehavende lederen koffer en oude en pasgeboren melodieën druppelen fluweelachtig van de ruwe snaren van haar 350-jarige viool. Deze eigenzinnige kunstenaar is het beste bewijs dat sprookjes echt bestaan. Dus reist ze de wereld rond met haar kleine slakkenhuis op vier wielen en een weg die zich in alle richtingen ontvouwt, altijd vergezeld door haar kleine hond "My". Het blonde wilde hoofd vol dromen, altijd dorstig naar de horizon en niets in haar bagage dan haar trouwe viool, mysterieuze verhalen en melodieën .en de sterren. 
Website: https://pernilla-kannapinn.com/

The Wanderer


De kracht van The Wanderer zit in de klank en de emotie van de stem, de eenvoud en de ruimte die daardoor tussen de noten ontstaat. Die ruimte zorgt ervoor dat alles voelbaar wordt, met het gevaar dat de luisteraar een paar tijdloze minuten in wordt gezogen. The Wanderer gaat over transformatie, menszijn, en het volgen van jouw hart en ziel. Kwetsbaar in woord en hoopvol in geluid. De liedjes worden omlijst door een dromerig geluid, zaadjes voor de 'zoekende' mens zoals hij zelf omschrijft, zaadjes die inmiddels een groot gehoor vinden binnen de steeds groeiende spirituele gemeenschap. Met de groei die hij als mens heeft doorgemaakt, en met inmiddels miljoenen streams op spotify, is The Wanderer een bevlogen storyteller die met zijn verhaal mensen wil raken en inspireren. 
Meer over The Wanderer:  https://thewanderermusic.com/


De Huilende Wolven

De Huilende Wolven is een driekoppige verzameling muzikale vrijbuiters die het landschap  van het Nederlandse  lied transformeren: confronterend en eerlijk. Liedjes die je bij de keel kunnen grijpen of onder je huid laten kruipen, afgewisseld met rustgevende klanken die resoneren als een zorgzame moeder met haar welpen. Wiegend met een mes achter de rug.

Je bent uitgenodigd om deel te nemen aan de bijeenkomst, te luisteren en mee te huilen. 
Met Christian Maliy op contrabas, Eef Veenman op accordeon en achtergrondzang en Mathé Valks, gitaar en leadzang.

Website: https://dehuilendewolven.nl/


String Power

String Power heeft een eigen tent, een plek waar hij helemaal zijn eigen sfeer creëert. Hij zal tijdens het festival als verschillende type persoonlijkheden optreden. Hij inspireert volwassenen en kinderen.  En er is altijd MAGIE!


Jerry Kroezen

Jerry is de vaste entertainer van het Ooh La La Festival. Hij speelt diverse typetjes. 
Jerry is een gezelligheidsmaker. Interactief theater met spelletjes, liedjes en gekkigheid. Als Jerry komt dan trekt hij alles uit de kast: bingo, koffiepad-lezen, taart-lezen en plaatjes draaien. Telkens komt hij als typetje. Bijvoorbeeld als Diny met haar nieuwe interactieve hondenshow voor volwassenen. Voor de kinderen heeft Diny een leuk spel "Kleien met Diny". En soort ganzenbord waar je allerlei woorden in klei moet uitbeelden. Degene die het snels bij de finish is wint een grabbelprijs!!!. 
Website: https://jerrysspecial.nl/


Klankpoort

De Amsterdamse muziektheatergroep Klankpoort zal gedurende het hele festival meerdere optredens verzorgen, zo neemt Klankpoort een deel van de openingsceremonie voor haar rekening en verzorgen de leden een buiten-theatervoorstelling op lokatie.

Klankpoort bouwt zelf haar decor, attributen en zal tijdens het festival zichtbaar zijn met knutselprojecten, jamsessies en kampvuur optredens.
Klankpoort neemt je mee in de wereld van magie, fantasie en liefde.
Geniet mee!