Ooh La La 2020

Artiesten in 2020

Op het komende festival zullen uiteraard alweer een hoop inspirerende artiesten gaan optreden. We zijn nog druk in onderhandeling, maar de volgende artiesten komen nagenoeg wel zeker:

DreadVox

Onder de naam DreadVox presenteren Rasta Robert en Paul op de Weegh improvisaties met handpan, theremin en stem tijdens een ligconcert op Landgoed AlGoed.
Robert bespeelt de theremin, een van de weinige instrumenten die tijdens het spelen niet worden aangeraakt.  Het geluid is vooral bekend van spookachtige geluiden in griezel- en sciencefiction-films, maar heeft veel meer mogelijkheden dan alleen dat. Deze oersynthesizer werd in 1920 uitgevonden door de Russische wetenschapper Leon Theremin als een van de eerste elektronische muziekinstrumenten ter wereld.  De Handpan wordt bespeeld door percussionist Paul op de Weegh. Paul heeft jaren lange ervaring als muzikant en geeft in twente les aan kinderen en volwassenen. De handpan is hét muziekinstrument van de 21ste eeuw. Het is een mooi instrument en het heeft ook erg veel muzikale mogelijkheden. Het zorgt voor een warm geluid en dat maakt het ook zo populair.


  La Fanfaria 
Del Capitan
 

La Fanfarria del Capitán, voorheen Capitán Tifus, is een Argentijnse muziekgroep uit Buenos Aires. De groep werd in 2004 opgericht door Victoria Cornejo, Jeronimo Cassagne en Francisco Mercado. Ze worden beschouwd als de grondlegger van het genre "Fanfaria Latina", dat bestaat uit elementen van rock, cumbia, tango, ska, Balkan en Latin. De band tourt wereldwijd. Het stuk "La Flor y el Libro" [2] van het album GiraVida (2016) werd uitgebracht als soundtrack in het derde seizoen van de Netflix-serie Casa de Papel [3] La Fanfarria del Capitán speelt met Alba Flores (Nairobi) en Darko Peric (Helsinki) een scène in de eerste aflevering van het derde seizoen.


Tappin-It Collective 

Tappin-It Collective is een dansgezelschap uit Amsterdam bestaande uit Doortje Peters, Robin Lie, Marnix Lenselink en Jordan Shevell. Sinds onze oprichting in 2015 maakten wij de voorstellingen

NOSTALGIA!, Frankie Wants to Play en LOCO!  Ze speelden onder andere op Delft Fringe, Hongerige Wolf, TapasTheater Amsterdam en op meer plekken. Ook werkten ze samen in verschillende muziek-, film- en performance-projecten. Met rhythm tapdance als hoofddiscipline zoeken zij in hun korte theatrale voorstellingen de grensgebieden op tussen beweging, ritme, humor en vervreemding.


Olifanttakeover

Olifanttakeover heeft een uitgebreide verzameling van verhalen en komische en absurdistische dramaproducties opgebouwd die in de kern satire zijn. Hun werk is altijd een hilarische kijk op menselijke zwakte, passie en verliefdheid, liefde en dwaasheid en het bevragen van hedendaags gedrag. Gebruikmakend van komische horror als genre zijn hun shows grotesk en vaak politiek incorrect, altijd kunstig met een uitgebreid gebruik van het ambacht van kostuum en rekwisieten. De onbeperkte aanpak van hun creatieve proces is precies wat hun werk zijn unieke stijl geeft. Vanwege het feit dat openlijke seksualiteit nog steeds een sterk taboe is, spelen ze meer in de  niet-conventionele theaterlocaties zoals ondergrondse culturele locaties en festivals. Hun oneerbiedige benadering van seksualiteit doet denken aan Fellini en wordt beïnvloed door de gedurfde beelden van het fetisjisme van Noord-Europa. De uitgebreide soundtrack, die veel van het verhaal vertelt, en het gebruik van mime-drama en 'gestual' theater zorgt voor een universeel begrijpelijke theaterervaring.


Couple Positive + 

Hassie Dune & Ania Brzezinska zijn wat je noemt een magisch team!
Een voorstelling van hun is liefde horen, zien en voelen.  De ervaring van positieve vibratie, dat is waar de muziek van dit Hassie en Ania over gaat. "Originele muziek, die grooves, kietelt en mensen samenbrengt". Geïnspireerd door geluid, verkennen Hassie en Ania  allerlei muziekstijlen en culturen. Wat ze het leukst vinden, is om de verzamelde smaken en ideeën op een speelse manier te verenigen (muzikale ingrediënten van over de hele wereld).  Dit doen ze door noten en tonen in een nieuwe context te plaatsen, zodat er frisse en originele muziek tot leven komt. Couple (+) verwelkomt je met hun "World Music Dish". Afrikaanse ritmes en wortels gestileerd in de traditie van funkmuziek. Jazzy melodieën gekleurd door de stemming van de pentatonische toonladder. Indiase smaken die zich vermengen met het geluid van elektronische beats en samples. Singer-songwriter materiaal vermengt zich met de soundscapes van een breed scala aan exotische instrumentaten: Trumpet & N'goni,  West-Afrikaanse pentatonische harp Hangdrum,  melodische handtrommel Scruti-box,  Indisch harmonium Cuica , Braziliaans percussie-instrument Mbira - duimpiano uit Zimbabwe kleine percussie, twee stemmen en een lusstation (beats, loops & samples)